Kalendář akcí VŠCHT Praha
<
>
7.10.2025 (út)


14:00 - 18:00Zasedání AS VŠCHT Praha      

Program zasedání Akademického senátu konaného dne 7. 10. 2025

1. Změny v rozpočtu VŠCHT Praha (informace a schvalování)

2. Řád CŽV (schvalování)

3. Organizační řád (projednávání)

4. Různé

a) Informace z RVŠ

b) Informace z činnosti výborů

c) Informace z kolegia rektora

Zasedáníproběhne ve 14h v zasedací místnosti rektora. K zasedání bude umožněn přístup prostřednictvím MS Teams.

ID schůzky: 313 688 744 804 7

Přístupový…




16:00 - 17:30Jasná komunikace: jak sebevědomě sdělit to, co potřebujete     

Cítíte se přehlceni požadavky druhých lidí a neumíte jim říct ne? Už vás nebaví, že vaše požadavky nejsou slyšet? Tento interaktivní workshop je připraven speciálně pro vysokoškoláky, kteří chtějí získat sebedůvěru a nástroje k efektivní komunikaci. Získáte tipy a techniky k tomu, jak jasně a s respektem vyjadřovat své myšlenky, pocity a potřeby, hájit své hranice a řešit případné konflikty konstruktivním způsobem. Naučíte se efektivně komunikovat v různých životních situacích (se spolužáky, s vyučujícími, na brigádě…), častěji si díky tomu prosadit svůj názor nebo oprávněné požadavky. 




16:00 - 17:30Webinář „Za studiem do Bavorska“     

Webinář k aktuální výzvě k podávání žádostí o stipendium na roční studijní pobyt v Bavorsku s možností prodloužení na max. 3 roky. Stipendium je určeno k financování navazujícího magisterského nebo doktorského studia na bavorské veřejné vysoké škole. Stipendium lze udělit i na roční studijní pobyt v Bavorsku v rámci doktorského studia na české veřejné vysoké škole.

Termín podávání žádostí o stipendia na akademický rok 2026/27 je 1. prosinec 2025.
Bližší informace jsou k dispozici  na webových stránkách https://www.btha.cz/cs/stipendia/studium-v-bavorsku.

Všechny…




17:00 - 20:00Akademie mládeže: Moderní trendy v cukrovarnické technologii     

V posledních letech se setkáváme s řadou odlišných názorů jak na konzumaci cukru, tak na výrobu cukru v českých zemích. Jak je to vlastně se sacharosou neboli řepným či třtinovým cukrem z hlediska výroby, spotřeby a výživy? Je české cukrovarnictví srovnatelné se světovým? Během přednášky budou ukázány zajímavé historické a současné statistiky, třeba kde všude se cukrová řepa zpracovává na krystalový cukr a jaký je vztah mezi vývojem populace a spotřebou cukru. Moderní cukrovar není jen výroba cukru ale též výroba dalších vedlejších produktů jako je biolíh, sušené řízky, hnojiva či bioplyn. Současné cukrovarnictví navíc představuje…




Odebírat kalendář      O Kalendáři      Copyright © 2013 Vysoká škola chemicko technologická.      Vytvořilo a provozuje Výpočetní centrum.      Editor webu