Kalendář akcí VŠCHT Praha

PhD_Post.doc club!

 

Datum: 5.12.2019  16:00 - 19:00      
Místo konání: Uhelna - budova A, VŠCHT Praha
Kategorie: Akce VŠCHT
Studentské akce
Typ akce: Akce studentů, Pozvánka, Přednáška, Vzdělání
Přednášející:
Jazyk akce: EN
Popis:

V tomto roce poslední setkání PhD studentů a postdoktorandů, PhD_Post.doc club! Ani Mikuláš nezruší tradici prvních čtvrtků v měsíci a naše setkání se tedy bude konat 5. prosince 2019 od 16:00 UHELNĚ! (Uhelna se nachází v přízemí budovy A – pod hlavním schodištěm naproti vstupu do dvora. Budou Vás tam navádět šipky.

Tentokrát se v první části setkání můžete těšit kromě tří přednášek z řad našich kolegů také na představení projektu z oblasti pěnících technologií ve spolupráci s vysokou technickou školou ETH v Curychu, do kterého jsou žádáni studenti naší školy!

Stručné informace o projektu můžete již nyní nalézt v PDF na registračních stránkách.

Občerstvení bude tentokrát „home-made“! Tak přijďte!

Chcete-li se podělit o vlastní kulinářské hodnoty, máte volné pole působnosti!

Z organizačních důvodů bych Vás ráda poprosila, abyste zaregistrovali

Pro ty z Vás, kteří ještě o klubu PhD_Post.doc ještě neslyšeli:
 Jedná se o pravidelné setkávání PhD studentů a postdoktorandů, kdy se nám naskytuje příležitost, jak se sblížit a dozvědět se něco od svých kolegů, se kterými normálně nemáme tolik šancí se potkat nebo naopak, které potkáváme pořád, ale vůbec nic o nich nevíme. 

PhD_Post.doc club se koná vždy první čtvrtek v měsíci.
Naše setkání je rozděleno do dvou částí. V první z nich proběhnou tři moderované přednášky v angličtině, a to v drtivé většině kolegů z našich řad; ve druhé části pak bude připraveno občerstvení a prostor pro volnou diskusi a zábavu.

Přijďte se v uvolněné atmosféře dozvědět nové věci, diskutovat, občerstvit se a poznávat lidi!

 

Program našeho mikulášského setkání bude následující

16:00 – max. 17:30                             

Moderátor: Markéta Nováková

1) Filip Beňo (PhD student z Ústavu konzervace potravin, FPBT)

The Perfect steak: How to choose and cook the best steak of your life?

The end of the Czech pucks in the meat form. A food technology opinion on how to prepare a high quality steak. The view from the animal to the plate.

2) Vojtěch Kouba (PhD student z Ústavu technologie vody a prostředí, FTOP)

Clean up sewage, refuel your plane

Anammox bacteria efficiently metabolize nitrogen in sewage while producing ladderane lipids. Ladderanes are unique in nature and energy-rich, so how can we use them?

3) Richard Nevšímal (vedoucí Poradenského a kariérního centra VŠCHT Praha)

You ‘aint have it easy

Building complex support structures for all at Counselling and Career Centre UCT. Overview, service design, the drive for smarter schools.

4) Zuzana Šedivá (postdoktorandka z ETH v Curychu)

Alternative foaming agents for polymeric foams

Recruitment of students and a trip to Zurich!

 

17:30 – 19:30

Home-made občerstvení a prostor pro volnou zábavu! 😊

Moc se na Vás těšíme!


Markéta Nováková
Organizátor

Odebírat kalendář      O Kalendáři      Copyright © 2013 Vysoká škola chemicko technologická.      Vytvořilo a provozuje Výpočetní centrum.      Editor webu