1:00 - 23:50 | Termín podání přihlášek - stipendia Fulbrightovy komise  |
| |
|
1:00 - 23:50 | Termín podání přihlášek stipedia DAAD - studijní cesty skupin studentů  |
| Německo, DAAD – studijní cesty skupin studentů Německá akademická výměnná služba (DAAD) poskytuje stipendia k financování studijních návštěv skupin VŠ studentů (max. 15) v doprovodu pedagoga na VŠ v Německu. Přehled nabídky naleznete zde, podrobné informace jsou k dispozici na stránkách DAAD. Přihlášky podává pedagog online přes portál DAAD. Přihlášení je možné v jednom ze tří termínů podle toho, kdy se pobyt uskuteční:… |
|
8:00 - 13:00 | Výjezdový měsíc - Cukr, káva, limonáda 
 |
| Pojďte spolu se spolky IAESTE VŠCHT a ESN UCT Prague poznat krásu výjezdů do zahraničí! V průběhu 4 týdnů se každé úterý sejdeme a Vy se dozvíte mnohé o tom, jak během studia vyrazit do zahraničí, jak se na takovou cestu připravit, a mimo jiné máte jedinečnou šanci navázat nová přátelství! Tento týden se potkáme na akci Cukr, káva, limonáda a u hrnku s kávou si s Vámi rádi popovídáme o výjezdech a zodpovíme Vaše dotazy! |
|
10:00 - 11:30 | My First Scientific Article: Tips on writing an article for early career researchers  |
| Who should participate? This webinar is designed primarily for doctoral students preparing to write their first article, but everyone who is interested in scholarly communication is welcome. What topics will be covered? Publishing results of research is a substantial and often compulsory part of every researcher's career. One's very first article might present a great challenge. In this webinar, we would like to share our writing experience as PhD candidates. Main topics we will discuss: - Common features of scientific articles and their structure
- How to choose a journal
- Tips for writing and finishing the article
|
|
15:00 - 17:00 | O výzkumných tématech na FPBT – Cyklus přednášek nejen pro doktorandy  |
| Program: 15:00 doc. Kamil Parkan (Ústav chemie přírodních látek) – Syntéza a využití glykomimetik 16:00 doc. Aleš Rajchl (Ústav konzervace potravin) – Vliv reformulace na trvanlivost a fyzikálně-chemické vlastnosti potravinářských výrobků Cílem cyklu je představit doktorandům a zájemcům o doktorské studium výzkumná témata řešená na jednotlivých ústavech a v jednotlivých výzkumných skupinách na naší fakultě a podpořit tak mezitýmovou a mezioborovou spolupráci. Zváni jsou všichni studenti a zaměstnanci VŠCHT. |
|
17:00 - 19:30 | Akademie mládeže 2022 - Samá voda…přihořívá…hoří (aneb zdravotní rizika z vody)  |
| Na přednášku není nutná předchozí registrace. |
|